Home Made Pulled Chicken!

broodje kip, Chicken, lunch, Pulled chicken, Raspberry, Sandwich, Sandwich pulled chicken, Saus guru -

Home Made Pulled Chicken!

Bereidingstijd: 90 tot 120 minuten.

Ingrediënten:
- 4 st kipfilet.
- Saus guru Pitmaster collection Raspberry Rub.
- Saus guru Pitmaster collection Raspberry & Chipotle.
- 2 á 3 Smokin' Flavours rook chunks Appel.
- Kern thermometer. Wij gebruiken de GrillEye pro+ WiFi.

Voorbereiden:
Steek de Big Green Egg aan en breng het op een temperatuur van 110 / 130 graden, alles daar tussen is goed. Verwarm de Big Green Egg ConvEGGtor in de basket mee met daarop het rooster.

Voeg nu de Saus guru Pitmaster collection Raspberry Rub toe en wrijf dit goed over de kipfilets.
Zorg dat de kipfilets aan alle kanten goed bedekt zijn met de rub.
Laat dit even rusten, ondertussen kijk even bij de Big Green Egg hoe de temperatuur is.

Nogmaals, alles tussen de 110 en 130 graden is prima.

Haal de basket met de ConvEGGtor en het rooster uit je Big Green Egg, leg de Smokin’Flavours rook chunks op de houtskool en plaats de basket weer terug.

Leg de kipfilets op het rooster, prik een probe in het dikste gedeelde van een stuk kip. Sluit de Big Green Egg en laat de kip lekker roken en werk naar een kern temperatuur van 72 graden. Dit duurde bij mij ongeveer een uur.
(Bij kip en kalkoen kun je dan ook het beste een kerntemperatuur aanhouden van 70-72 °C; het vlees is dan helemaal gaar – en eventuele bacteriën zijn gedood – maar het is nog wel lekker sappig.)

Voeg hier naar eigen smaak een hoeveelheid Saus guru Pitmaster Collection Raspberry&Chipotle saus overheen en meng dit alles goed door elkaar.

Open een broodje, beleg niet te zuinig met de pulled chicken. Eventueel nog wat extra Saus guru Pitmaster collection Raspberry&Chipotle saus overheen.
Neem de eerste hap en laat je meenemen met de heerlijke geuren en smaken die vrijkomen.

Smakelijk eten.

 


Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd